На повечето родители се е случвало да си работят от

...
На повечето родители се е случвало да си работят от
Коментари Харесай

Полезно: Как да работим у дома, ако имаме деца

На множеството родители се е случвало да си работят от къщи, когато са в болнични, само че вероятността това да е трудовото всекидневие в продължение на седмици , и то по време, когато учебните заведения са затворени , е изключително натоварваща, съобщи Си Ен Ен в материал със препоръки по какъв начин фамилиите с деца да се оправят с работата от къщи.

Пандемията от ковид затвори учебни заведения на доста места, а значително чиновници започнаха да работят от къщи. Заради общественото разграничаване като мярка против разпространяването на болестта , в този момент работното място и учебното заведение се придвижиха по домовете.

 деца мивка ръце / iStock/Getty Images
" Беше стресиращо да се организираме ", споделя Алиша Каридърс, която се занимава с маркетинг на компания за фитнес и е самотна майка на две момчета на възраст 1 година и 9 година Живеят в Къркланд, Вашингтон и работи от вкъщи си. Училището на огромния й наследник е затворено най-малко до 24 април.

Детегледачка и бащата на дребното дете се грижат за него, до момента в който тя работи. А учебното заведение на огромния наследник е минало на отдалечена форма на образование.

" Как ще го накарам да учи от къщи ? Той е на девет години и се интересува от видеоигри. Имам единствено един преносим компютър, който употребявам за работата си ", споделя тя.

Да работим от домовете си дружно с децата за незнаен интервал от време е непозната територия за фамилиите през днешния ден, споделя Елана Бенатар, детски терапевт в Лотъс Пойнт Уелнес в региона на столицата Вашингтон.

 семейство дом iStock/Getty Images
Важно е да разбираем на децата какво се случва, споделя Кейти Стоун Перес, която работи от къщи, а двете й дъщери - на осем и 10 години, учат от къщи. Перес е програмен управител в ЕксБокс в Редмънд. " Трябва да им разбираем, че всички се опитваме да се погрижим за общността си ", прибавя тя.

Според нея организирането на времето на децата към работното време, за което да се знае, че не трябва да се прекъсва, е значимо за фамилиите в този интервал.

Някои родители търсят стратегии за образование вкъщи, споделят си описи с вероятни занимания онлайн , които поради рецесията стават краткотрайно безвъзмездни . Други пък подвигат рестриктивните мерки за превозване на време пред тв приемника или електронните устройства.
 семейство дом iStock/Getty Images
Ако работите от къщи и участвате във видеоконферентна връзка, на която ще се види, че до вас са разхвърляни играчките на децата, не трябва да се притеснявате. Няма да спечелите, в случай че се преструвате, че всичко е обикновено, споделя Никол Кумбър, учител по мениджмънт и организация в бизнес колежа " Робърт Смит " на университета в Мериленд.

Ще намалите паниките си и ще се справите с упованията на близките по-лесно, в случай че намерено заявите пред сътрудниците си какво се случва, прибавя тя. И напомня, че е е добре известно по какъв начин резултатите на екипите, в които има високо равнище на доверие и сигурност, са по-високи.

" Когато сте открити пред сътрудниците си, те сами схващат, че могат да бъдат откровени ", споделя тя.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР