На потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и

...
На потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и
Коментари Харесай

Как да си върнете парите, ако сте платили няколко пъти за винетка?

На потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за еднакъв регистрационен номер с еднакъв интервал на годност, ще им бъде възстановявана надвзетата сума, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

Необходимо е потребителят да изпрати заявление в свободен текст, адресирано до ръководителя на Управителния съвет на Пътната организация, в което да опише проблема.

Шефът на АПИ подаде оставка поради хаоса с е-винетките

Към заявката би трябвало да бъде приложена следната информация: при картово заплащане - регистрационен номер на автомобила; PAY номер; метод на заплащане - посредством мобилно приложение, посредством уеб страницата bgtoll.bg или терминал за самотаксуване.

В случай, че заплащането е осъществено посредством терминал, би трябвало да уточни обекта, в който се намира устройството; при заплащане в брой - квитанция за плащане; по банков път - платежно разпореждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира; регистрационен номер на автомобила.

Искането ще бъде прегледано и сумата ще бъде възобновена до 30 дни от постъпването. Потребителят би трябвало да уточни и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.

Заявления ще могат да подават потребителите, купили е-винетка от профилирания уебсайт www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни ръководства. Документите би трябвало да се изпращат на адрес: гр. София, пл. "Македония "3, Агенция "Пътна инфраструктура " или в Областните пътни ръководства.

Постъпилите все още поръчки за надвзети суми са 0,1% от продадените електронни винетки, които към 10 януари са 131 737.

Днес е възобновена надвзетата сума на деветима консуматори, които са купили по две винетки за еднакъв интервал и с еднакъв регистрационен номер. Плащането е осъществено след инспекция на заявката и приложените документи.

От АПИ припомнят, че за сбъркани по виновност на потребителя знаци от регистрационния номер на транспортното средство суми не се възвръщат. Отговорността за вярното обявление на регистрационния номер на транспортното средство е на потребителите.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР