На поста заместник-министър на външните работи е назначен доскорошният ни

...
На поста заместник-министър на външните работи е назначен доскорошният ни
Коментари Харесай

Кой е Костадин Коджабашев - заместник-министър на външните работи в служебния кабинет

На поста заместник-министър на външните работи е назначен досегашният ни ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Украйна – Костадин Коджабашев. Той ще извършва и длъжността представител на Министерство на външните работи (МВнР) у нас. Това стана известно на конференция през днешния ден, на която служебният външен министър Николай Милков показа екипа си.

През 1989 година Коджабашев постъпва на работа в Министерство на външните работи, където работи като специалист в отдел "Латинска Америка " и ръководство "Международни организации ", шеф отдел "Латинска Америка " в ръководство "Азия, Африка, Латинска Америка и Австралия ", заместник-началник и и. д. шеф на ръководство "НАТО и въпроси на сигyрността ", шеф отдел "Латинска Америка " в дирекция "Америка ".

През годините Костадин Коджабашев заема постовете аташе в посолството на България в Лагос, Нигерия; трети и втори секретар в посолството на България в Хараре, Зимбабве; първи секретар и консултант в посолството на България в Рим, Италия, както и заместник-ръководител на мисията; консултант и пълномощен министър в посолството на страната ни в Мадрид, Испания и заместник-ръководител на задачата.

От 2009-а до 2012 година е назначен като общоприет консул на България във Валенсия, Испания, по-късно до 2016 година заема поста ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Кралство Испания и Княжество Андора.

От края на 2016 година до началото на 2019 година е общоприет шеф на Генерална дирекция „ Двустранни връзки " в Министерство на външните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР