На последната редовна сесия за годината Общински съвет – Казанлък

...
На последната редовна сесия за годината Общински съвет – Казанлък
Коментари Харесай

Община Казанлък ще гласува плана за интегрирано развитие на града

На последната постоянна сесия за годината Общински съвет – Казанлък следва да гласоподава Плана за интегрирано развиване на община Казанлък за интервала 2021 – 2027 година. Разработен в необятен разговор с обществеността, документът отразява характерния капацитет на общината и насоките за бъдещото й развиване. Планът задава задачите, в границите на които са дефинирани разнообразни цели за реализиране на мечтаното положение на стопанската система, физическата среда и публичните връзки.  

Приоритетите на Плана за интегрирано развиване на община Казанлък за интервала 2021-2027 година са фокусирани в областите:
Самоков разиска проекта за интегрирано развиване на общината
План за интегрирано развиване за интервала 2021-2027 се създава в осъществяване на условие на Закона за районното развиване. Изпълнени...
Прочети повече
Развитие на целогодишен резистентен туризъм - Приоритетът е обвързван със основаване на нови форми на туризъм, туристически атракции, запазване и разпространение на локалните обичаи и просвета, в това число надграждане на дейни нови туристически зони като паметника и местността „ Бузлуджа “ и язовир „ Копринка “ посредством социализация с нови велоалеи, пътища и атракции, с цел да се реализира транспортна съгласуваност на обособените туристически обекти и одобряване на община Казанлък като дестинация за целогодишен туризъм. 

Икономически напредък и повишение на конкурентоспособността - посредством създаване на техническа и инженерна инфраструктура на „ Индустриална зона “ - Казанлък и привличане на вложители. Заложено е развиването на Техническия лицей - Казанлък като център за научни проучвания и нововъведения, предоставящ услуги за предприятията в Индустриалната зона.  

Развитие и рационализация на транспортната и техническата инфраструктура - Приоритетът е ориентиран към развиването на транспортната инфраструктура и възстановяване на транспортните услуги в общината с акцент върху екологичните форми на превоз. Предвижда се замяна на транспортните средства от публичния превоз с мотори с вътрешно горене с електрически или хибридни такива във връзка с линиите сред обитаемоте места.  

Развитие на обществена, здравна и спортна инфраструктура:  
Граждани могат да се включат с оферти в Плана за интегрирано развиване на Пловдив
В рамките на две седмици община Пловдив чака планови оферти от жителите, локалния бизнес и неправителствените организации (НПО...
Прочети повече
- Ремонт на постройките и доставка на ново съоръжение и инсталация за здравните заведения, в т. ч. ремонт, съоръжение и обзавеждане на МБАЛ „ Христо Стамболски “ – гр. Казанлък и вътрешен ремонт, съоръжение и създаване на товарен асансьор в постройката на „ ДКЦ Поликлиника “ гр. Казанлък.  

- Създаване на нови и възстановяване качеството на предоставяните обществени услуги, в това число въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в здания за обществени услуги, възстановяване на съществуващите и откриване на нови обществени услуги.  

- Модернизиране на спортната инфраструктура и създаване на нови места за спорт навън със свободен достъп, в това число реорганизация на стадион „ Севтополис “, подготвително футболно игрище и зона за хвърляния, в това число създаване на напоителни системи, ремонт на Колодрума, с цел да се основат благоприятни условия за прилагане въз основата за повече и разнородни спортни действия, както и създаване на многофункционална зала за културни и спортни събития.  

ПИРО е обсъждан и координиран със заинтригувани страни – стопански и обществени сътрудници, юридически и физически лица, имащи отношение към развиването на общината. Постъпилите оферти и рекомендации са отразени в плана на ПИРО преди внасянето му в Общински съвет - Казанлък.
Проведе се публично разискване на Плана за интегрирано развиване на Община Тетевен за интервала 2021 – 2027 година
Планът за интегрирано развиване на Община Тетевен за интервала 2021 – 2027 година е водещият стратегически документ на общината. Той е ч...
Прочети повече
Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР