На поредното заседание днес по делото срещу Денис Ал Газзи,

...
На поредното заседание днес по делото срещу Денис Ал Газзи,
Коментари Харесай

Съседка на изрода, обвинен за убийството на млад татко заради заря: Ще ви изтрепам, кое време е?

На следващото съвещание през днешния ден по делото против Денис Ал Газзи, обвинен за това, че на 9 януари 2022 година е намушкал с нож Илиян Илиев от столичния квартал „ Люлин “ поради заря, пред съда дадоха показания още пет очевидеца. Сред тях бяха другари и съседи на Денис.
Съседка от квартала довери, че във съдбовната нощ е чула от Денис думите: „ Ще ви изтрепам, кое време е… “.
„ На 9 януари 2022 година отворих прозореца и видях, че има заря. Знаех, че е поради новородено бебе, тъй като това са наши съседи. Гледах зарята и видях притичвайки въпросното лице Денис. Познавам го единствено по физиономия. Започна да крещи към компанията от 6-7 момчета: „ Каква е тази заря, кое време е, има дребни деца. Ще ви заколя, ще ви изтрепам? “, описа дамата.
„ Какво правиш, недей по този начин, честваме. Това просто е една заря. После видях по какъв начин Денис избяга към неговия вход “, добави съседката.
„ Видях раната на врата на Илиян към гърлото му, откакто към този момент бях слязла долу. Той не можеше да приказва. Линейката пристигна след към 20 минути. В момента, в който го качиха вътре в нея, ръката му увисна. По мое персонално мнение още тогава той умря “, добави дамата пред съда.
Съседът, чул свадата от прозореца си и подал сигнал до 112, описа, че е видял сдърпване, станало сред двете стадиони пред болежка, предава Труд.
„ Имаше препирня. Чух, че Илиян попита Денис: „ Защо ме наръга? “, описа мъжът.
От прочетените през днешния ден показания на мъжа, дадени пред полицията, стана ясно, че Денис е избягал след случая.
„ Когато Денис мина около лампата, видях, че държи нещо в дясната си ръка. Чух, че споделя „ Ще ви заколям “. После видях, че потегли да бяга. Едно момче се опита да го настигне, само че не съумя. Не видях самото наръгване. Предполагам, че Денис го е наръгал и по тази причина е избягал “, гласят част от показанията на съседа-свидетел пред полицията.
Един от приятелите на обвинения Ал Газзи довери, че двамата се познават още от ученическите си години.
Относно свадата, във съдбовната вечер на 9 януари, очевидецът сподели, че след случая Денис се обадил на момче от другарската им компания и доверил, че е станало съществено сдърпване.
„ Денис му е споделил, че е станало сборичкване “, описа очевидецът.
По думите му пред непрекъснато заведение в „ Люлин “ другари на Денис цитирали негови думи, след случилото се във съдбовната нощ.
„ По думи на самия Денис, те описаха, че убийството е станало с нож при самоотбрана, когато останалите момчета са му скочили на пердах. Той им направил забележка за високия звук от зарята и те му скочили на пердах “, сподели приятелят на обвинения.
На днешното съвещания бяха също бащата и майката на Денис, които отхвърлиха да свидетелстват. Законът им разрешава това, защото са в близка родствена връзка по права линия на подсъдимия и те се възползваха от това си право. За поддръжка на подсъдимия Ал Газзи бяха пристигнали и две приятелки.
Следващото съвещание съдът насрочи за 28 юни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР