На почти всички ни се е случвало в някакъв момент

...
На почти всички ни се е случвало в някакъв момент
Коментари Харесай

Ако кажете тези 5 неща на шефа си, може да съсипете кариерата си

На съвсем всички ни се е случвало в някакъв миг да кажем неправилното нещо на неправилния човек. Обикновено се извиняваме и въпросът е пропуснат.

Когато обаче " неправилния човек " е шефът, обстановката става много неловка. А и може да има тежки последствия за кариерата ни - да загубим покачване, на което сме се надявали, или даже да ни уволнят.

За да избегнете такава злополука, вижте кои са петте неща, които Business Insider поучава в никакъв случай да не казвате на началника си.

1. " Не мога да претърпявам сътрудник Х и не искам да работя с него/нея. "

Шефовете не би трябвало да се занимават с дребни разногласия сред чиновниците. А и говоренето зад тила на някого кара самите вас да изглеждате зле. Ако ситуацията с сътрудника е нетърпимо, ви предлагаме различен метод - посочете нещо съответно, което не е приключил, и предложете решение.

2. " Ама до момента постоянно сме го правили по този метод. "

Никой не харесва чиновниците, които не са подготвени за промени. Трябва да сте гъвкави и отворени към нови неща, да търсите способи за по-ефективно приключване на работата. Когато шефът ви помоли да извършите нещо по-различно, отговорете позитивно, само че поискайте да ви обясни в елементи какво има поради.

3. " Не съм виновен/виновна за това. "

Дори и това да е истина, изразено по този метод, звучи като че ли се оправдавате. Поемете отговорност за работата си, само че обяснете какво тъкмо се е случило и по какъв начин ще избегнете да се случва в бъдеще.

4. " Искам по-висока заплата. "

Разбира се, че желаете. Но има избран метод да си я договорите и той не е с ултиматуми. Подходете деликатно и представете триумфите си и нещата, с които сте съдействали за напредъка на компанията, преди да настоявате за покачване.

5. " Скучно ми е. "

Едва ли шефът ви ще реагира доста добре, в случай че му се оплаквате, че сте отегчени. В последна сметка от самите вас зависи да поемете самодейността и да потърсите нови благоприятни условия или най-малко да разнообразите актуалната си работа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР