На почти всеки от нас му се е налагало да

...
На почти всеки от нас му се е налагало да
Коментари Харесай

Кога да приемате пробиотик - преди или след хранене

На съвсем всеки от нас му се е налагало да приема пробиотици. Сигурно ви е предписание усещане, че при другите типове инструкциите са спорни. Някои производители предлагат приемът да е преди хранене, а други – след.
Съставът на множеството пробиотици е еднакъв – благотворни бактерии. Не ни се коства разумно изискванията на банкет да са разнообразни. Попаднахме обаче на едно проучване от 2011 година, което ни дава безапелационен отговор на въпроса по кое време е целесъобразно да се пият пробиотици.
Според него, бактериите оцеляват в най-голяма степен, в случай че пробиотикът е признат преди хранене (не повече от 30 минути) или по време на самото хранене.

С каква храна е целесъобразно да одобряваме пробиотика
Тук е доста значимо да обърнем внимание точно на храната, с която одобряваме тези благотворни бактерии. Заложете на меню, в което наложително има някаква лой. Каква да бъде тя, е въпрос на персонален избор и желания.
Можете да заложите на сандвич с авокадо, порция сьомга или друго, което обичате да похапвате. Ако се придържате към нашите препоръки, то действието на признатите пробиотици ще е най-силно.

Каква е разликата сред пробиотик и пребиотик
Хората приказват за пребиотиците толкоз постоянно, колкото и за пробиотиците. Повечето от тях се чудят каква в действителност е разликата посред им. Да, има такава и не е по никакъв начин неприятна концепция да разберете за нея още в този момент.
Пребиотиците са подобаваща хранителна среда за чревната микрофлора. Благодарение на тях пробиотиците покачват успеваемостта си. Ако желаете пробиотиците да са усвоени по най-хубавия метод от организма ви, добре би било да ги приемате в композиция с пребиотици.

Кога е добре да ги използваме
Още един въпрос, който се нуждае от обстоен и безапелационен отговор. Тези потребни бактерии могат да се употребяват всекидневно, без значение, че са под формата на медикаменти. Не е наложително да имате проблеми с храносмилането, с цел да прибегнете към тях. Най-доброто време, когато да ги приемате, е заран преди хранене. По този метод по-голяма част от външно признатата бактериална маса ще оцелее в киселинната среда на стомаха.
Рано заран киселините в стомаха са нормализирани. Тяхното произвеждане се ускорява, когато човек приема храна или течности.
Ако приемате антибиотици, то приемът на пробиотици е наложителен.

Ето и някои от главните позитивни резултати на тези потребни бактерии:
• Подпомагане имунната функционалност на дебелото черво;
• Атитуморен ефект;
• Спомагат за нормализиране равнищата на неприятния холестерол;
• Спомага при бактериални инфекции и дисбаланс на флората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР