На по-малкия ученик е наложена мярка “надзор на инспектора при

...
На по-малкия ученик е наложена мярка “надзор на инспектора при
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста по-малкия от учениците, ранили шофьор

На по-малкия възпитаник е наложена мярка “надзор на инспектора при Детска педагогическа стая ", оповестиха от съда.

На 11 декември учениците бяха арестувани и упрекнати за въоръжен обир и опит за ликвидиране на 31-годишния таксиметров водач в ямболското село Дражево. Симеон и Костадин нападнали лидера, заплашили го с нож и го простреляли в гърба с газов револвер и въздушна пушка, като една от сачмите влезнала през гърба му и попаднала в региона на белия дроб. В последвалото сбиване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крайници.

Раненият мъж съумял да се откопчи и подкарал колата, като в придвижване се обадил на тел.112. Минути по-късно изгубил схващане, бил открит в безпомощно положение и откаран в болничното заведение в Ямбол.

Пред магистратите прокурорът настоя и двамата обвинени да останат в ареста. Служебният бранител на Симеон пък изиска съдът да му наложи мярка за неотклонение “домашен арест “, като посочи причини, че младежът е отличен възпитаник и състезател в Спортното учебно заведение “Пиер дьо Кубертен “ в Ямбол и действието, в което е упрекнат, е случайно.

Защитата на малолетния Костадин съобщи, че би трябвало да му бъде наложена по-лека мярка, като предложи това да бъде контрол на шефа на Спортното учебно заведение в Ямбол или контрол на контрольор в Движение за права и свободи.

Двамата възпитаници пък споделиха, че съжаляват за стореното и желаят да продължат да учат.

Магистратите обаче взеха решение, че настояването на 18-годишния Симеон е безпричинно, защото събраните доказателства сочат действителна заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение. Въпреки чистото правосъдно минало и положителните му личностни характерности методът на осъществяване на закононарушението, демонстрацията на непримиримост и предварителната организация навеждат на заключения за повишена заплаха на причинителя, се показва в определението на Апелативния съд в Бургас.

Втората инстанция намира възражението на бранителя на Костадин С., че не е налице извънреден случай, който да постанова едно момче на 14 година да бъде арестувано под стража, за основателно.

Предстоят експертизи, които да открият дали Костадин е разбирал свойството и смисъла на това, което прави и дали е могъл самичък да управлява дейностите си все още на закононарушението.

Все още не обяснен механизмът на незаконното действие, което е вменено и на двамата обвинени. Въззивният състав е решил, че най- подобаващата мярка за Костадин С. в тази ситуация е да бъде подложен под контрол на инспектора при Движение за права и свободи гр. Ямбол.

Решението е дефинитивно и не подложени на обжалване и митинг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР