На планетата ни живеят милиони видове насекоми. Те играят важна

...
На планетата ни живеят милиони видове насекоми. Те играят важна
Коментари Харесай

Най-опасните жилещи насекоми

На планетата ни живеят милиони типове инсекти. Те играят значима роля в земната екосистема. Повечето от тях са безвредни, има даже потребни, само че някои могат да бъдат отровни, даже смъртоносни, до момента в който жилейки, изпускат своята отрова.

Кои са най-опасните инсекти?

Гигантски японски стършел

Ясно е, че това рисково жилещо насекомо е японски гражданин. Името му в Страната на изгряващото слънце е сузумебачи, което се превежда като врабче-пчела. Големият жилещ стършел доближава до 4 сантиметра дължина и обсег на крилете до 6 сантиметра. Той е с огромна жълта глава и със комплицирани очи - 2 огромни и 3 дребни, кафява предница, крилата и коремчето му са с кафяви и жълти линии.

 Гигански японски стършел

Опасността се крие в огромното количество отрова, което насекомото отделя при всяко ужилване. То е доста мъчително и постанова незабавна хоспитализация. Всяка година в Япония умират по 40 индивида от ужилване от този стършел.

Африканска пчела

Тези пчели са прегледен образец за неприятно боравене на индивида с типовете. Става въпрос за хибриди сред африкански и европейски пчели. Те са изключително нападателни и токсични и през днешния ден се срещат в Африка.

 Африканска пчела

Наричат насекомото пчела-убиец поради агресивното държание, когато пази гнездото си. Те преследват индивида на половин километър и хапят 10 пъти повече от останалите типове пчели. Има към 1000 смъртни случая на хора и животни, нареждащи тези пчели измежду най-опасните инсекти на планетата.

Тарантулова оса

Това рисково насекомо се среща в южните елементи на Съединени американски щати. След ужилване, известно време остава щипещо чувство и дългогодишен спомен. Името на осата идва от това, че сковава тарантулите и снася яйцата си в телата им. Препоръката на лекарите е забавна след среща с тази оса. Те споделят потърпевшият да легне и да крещи, до момента в който болката спре.

Малариен комар

 Малариен комар

Самото ужилване от този комар не е по-болезнено, в сравнение с е при останалите типове, само че заплахата идва от заболяването, която придвижва. Маларията е един от бичовете на горещия и мокър климат в доста кътчета по света и взема доста жертви всяка година.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР