На Петковден троянци отбелязват празника на своя град. За деня

...
На Петковден троянци отбелязват празника на своя град. За деня
Коментари Харесай

На Петковден троянци отбелязват празника на своя град

На Петковден троянци означават празника на своя град. За деня на планинския град са планувани занимателни и спортни игри за децата, а за възрастните - концерт на Тони Димитрова.

Празникът ще стартира от 9.00 часа с Света Божествена литургия в черква "Света Параскева Петка ". След това на централния площад "Възраждане ", от 11.00 часа, е тържественото издигане знамето на Троян.

Празничната стратегия ще продължи с разкриване на мобилната галерия "Луксът на ХIХ век ", с която районните музеи на Бургас и Русе гостуват на Музея на националните художествени занаяти и приложните изкуства.

Жителите и гостите на община Троян ще имат опция да се насладят на експонати представящи образа и декорацията на европейските домове през 19-ти век. Това е интервалът на "алафрангата ", когато българите стартират да се увличат по европейската мода в облекло, външен тип и обичай.

Експозицията включва дарени и избавени съкровища на Регионален исторически музей - Бургас и показва измененията във вещният свят на градското население.

За децата на празника са планувани занимателни и спортни игри, които ще стартират от 16.00 часа на площада и в градинката пред Информационно-културния център.

Финалът на празника ще бъде с концерт на Общинския духов оркестър с мажоретки. На сцената на площад "Възраждане " ще се качи Тони Димитрова и група "Петте сезона ".

Троянци ще се насладят и на празнична заря.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР