На пет болни от грип при един има усложнения -

...
На пет болни от грип при един има усложнения -
Коментари Харесай

Кантарджиев: Около 60% от усложненията при грип изискват лечение в болница

На пет заболели от грип при един има затруднения - към 60% от тези затруднения изискват хоспитализация в болница, лекуване в болница. Това съобщи в ефира на " Денят стартира " проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Най-честите затруднения са на дихателната система - пневмониите, в това число стафилококовите при дребните деца, добави той.

Ако с появяването на признаците в границите на часове се вземат ограничения и нужните медикаменти, за 12-24 часа признаците отшумяват и не се разпростира цялостната картина на грипа.

Ако с появяването на признаците в границите на часове се вземат ограничения и нужните медикаменти, за 12 до 24 часа признаците отшумяват и не се разпростира цялостната картина на грипа, разяснява проф. Кантарджиев.

84% е грип `Б " - той доста съществено се популяризира в детските колективи. Ако създадем разбор - в случай че за цялата страна на 10 хиляди население имаме към 130 заболели, то във възрастта 0 -1 година, те са 400. Това е най-засегнатата възрастова група, изясни още той.

В момента болните от грип са малко повече от 30 хиляди. Това демонстрира, че грипната зараза отминава, добави проф. Кантарджиев.

Съветите на проф. Кантарджиев за предварителна защита са проветряване и закаляване на децата на чист въздух.

Доц. Шивачев, шеф на Клиниката по детска хирургия в Пирогов, разяснява, че през последните 2 седмици са постъпили 10 деца с затруднения на белия дроб поради прекаран грип. Децата са на възраст от 6 месеца до 17 годишна възраст. Той добави, че няма деца с заплаха за живота, множеството са пред изписване. По думите му затрудненията при децата са редки, само че много тежки.

Доц. Шивачев посъветва родителите в точния момент да се съветват с доктор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР