На пазара вече има голямо разнообразие от перилни препарати и

...
На пазара вече има голямо разнообразие от перилни препарати и
Коментари Харесай

Прахът за пране, течният перилен препарат и кой да изберем

На пазара към този момент има огромно многообразие от перилни препарати и евентуално считаме, че дали ще използваме прахуляк или течен е въпрос на персонален избор. Но има няколко обстоятелството, които накланят везната в едната или другата посока.

Течен перилен препарат

Повечето течни перилни препарати съдържат алкохолни етоксилати, които са доста ефикасни при унищожаване на мазни петна. Благодарение на тях, препаратът прониква по-дълбоко във влакната на тъканите.

По-лесно е да отмерим и да сипем в пералнята по-малко количество течен препарат, в сравнение с прахуляк. Това е обвързвано с една много честа неточност - да използваме повече артикул, в сравнение с е належащо. А и прахът елементарно се посипва на всички места и е мъчно да го почистим от повърхностите.

Течните препарати се смесват по-добре с водата в пералнята, без значение от нейната температура. Някои прахове не се разтварят добре при пране на 40 градуса да вземем за пример и остават по тъканите, което изисква в допълнение изплакване.

Свиването и избледняването на тъканите също е по-малко евентуално при отнасяне с течен препарат.

Недостатък на течните перилни препарати е, че идват в пластмасови шишета, които се трансформират в част от боклука, който заплашва планетата. Затова би трябвало да ги изхвърляме разделно, в контейнера за пластмаса.

Прах за пране

Във формулата на праховете за пране главното интензивно вещество е алкилбензен сулфонат. Той е доста сполучлив против петна от тиня, трева и други сходни петна, които можем да си причиним навън. По-подходящ е, в случай че имаме твърда, варовита вода.

В множеството случаи прахът за пране е по-евтината опция на течния. Формулата, по която се вършат течните перилни препарати, изисква повече химия, което усилва цената.

Овен по-евтина, това е и по-трайна опция. Прахът резервира своята почистваща мощ за доста по-дълго спрямо течния препарат. Затова, в случай че обичаме да купуваме огромни опаковки, по-добре да бъде с прахуляк, тъй като течният губи своите свойства шест месеца след отварянето на опаковката, написа Reader`s Digest. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР