На път: Какви са изискванията на всяка страна за лични

...
На път: Какви са изискванията на всяка страна за лични
Коментари Харесай

На път: Какви са изискванията на всяка страна за лични документи?


На път: Какви са условията на всяка страна за персонални документи? Каква е изискваната годност на паспорта за пътешестване в другите страни по света? Много страни по света изискват паспортът, с който пътувате, да е годен няколко месеца след привършване на пътешествието ви.

Вероятно си мислите, че можете просто да се качите на самолета с годен паспорт и да пътувате по света. Всъщност, доста страни изискват посетителите да пресичат границите им с оставащи месеци в паспорта преди приключването му.

Някои – в това число Австралия, Канада и Съединени американски щати, изискват документът за пътешестване да е годен единствено за продължителността на престоя.

Но други дават по-рестриктивна времева рамка, без действителен да съществува действителен модел от район на район – до момента в който по-голямата част от Азия изисква оставащи шест месеца в паспорта, другите карибски острови ползват разнообразни правила.

В някои дестинации е проблем и в случай че нямате задоволително място в паспорта за нови имиграционни печати.

Британският вестник Independent показва главните правила за годност на паспортите в разнообразни дестинации за отмора по света.
До деня на овакантяване
Държавите, които изискват паспортът ви да е годен до деня, в който напуснете страната:
АржентинаАвстралияБарбадосКанада*ЧилиГибралтарИрландияЯмайкаЯпонияМаврицийМексикоТунисСейнт ЛусияСАЩ Валиден за един ден
Коста Рика изисква паспортите да имат еднодневна годност от деня на заминаването на туристите.
Валиден три месеца
Всички страни от Европейски Съюз, плюс тези в Шенгенското пространство (с изключение на Ирландия), изискват да имате оставащи три месеца в паспорта от деня, в който планирате да напуснете страната.

Това обаче се отнася единствено за страните, които не са членове на съюза. Ако страната ви членува в Европейски Съюз, тогава паспортът ви просто би трябвало да е годен до привършване на ваканцията.
АндораАвстрияБелгияБългарияХърватияРепублика КипърЧехияДанияЕстонияФинландияФранцияГерманияГърцияУнгарияИсландияИталияЛатвияЛихтенщайнЛитваЛюксембургМалтаМонакоХоландияНорвегияПолшаПортугалияРумънияСан МариноСловакияСловенияИспанияШвецияШвейцарияВатикана
Има страни отвън Европейска комисия, които също изискват тримесечна годност на паспорта, считано от деня на тръгване:
Британски Вирджински островиКубаФренска ПолинезияКазахстанЛиванМарокоНова ЗеландияРеюнионЮжна КореаУзбекистан Валиден шест месеца
В множеството случаи това значи годност от шест месеца от датата, на която пристигнете в страната, само че си коства да ревизирате самостоятелните условия на другите страни, с цел да сте сигурни.
Антигуа и БарбудаБахамиБелизБоливияБотсванаБразилияКамбоджаКитайКолумбияДоминиканска републикаЕквадор (и Галапагоски острови)ЕгипетФиджиДжорданИндонезияИзраелКенияЛаосМадагаскар**МалайзияМалдивитеМонголияНамибия**НепалОманПеруФилипинитеРусияСингапурЮжна Африка**Шри ЛанкаТанзанияТайландТурцияОбединени арабски емирстваВиетнам
Южна Африка, Мадагаскар и Кения изискват да имате две празни страници в паспорта, а Намибия – една.
Валиден 180 дни
Индия изисква 180 дни годност на паспорта от датата на идването ви. В него би трябвало да има и две празни страници за визи.

* Въпреки че механически това е правилото за Канада, в случай че имате оставащи шест месеца или по-малко в паспорта, може да ви отнеме повече време, с цел да преминете през миграционните управляващи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР