На път да стане най-дълго управлявалият министър-председател на Израел, Бенямин

...
На път да стане най-дълго управлявалият министър-председател на Израел, Бенямин
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху ще остане в историята като най-дълго управлявалия израелски лидер

На път да стане най-дълго управлявалият министър-председател на Израел, Бенямин Нетаняху бетонира статута си на най-умело оцеляващия политик и най-влиятелна мощ в израелската политика от своето потомство, предава Асошиейтед прес.

Той устоя на кавги, рецесии и спорове, печелейки избори след избори във времена, когато поляризацията в страната от ден на ден се изостря. Поддръжниците му го почитат за това, че поддържа Израел безвреден и благоденстващ, че резервира еврейския темперамент на страната и ускорява интернационалния ѝ престиж.

Също толкоз прочувствено съперниците му настояват, че той е зачеркнал очакванията за мир с палестинците, всял е разделяне в обществото с яростни нападки против арабското малцинство и левите си съперници, и е позволил политиката да бъде пропита с корупция.

Тъй като 13-годишното му ръководство е на път на 20 юли да надмине по дълготрайност това на създателя на Израел Давид Бен-Гурион обаче, всички са съгласни, че Нетаняху е оставил дълготраен отпечатък върху страната.

" Той счита, че е верният човек на вярното място, че точно той ще избави Израел и ще го води до сигурен кей ", споделя някогашният асистент на Нетаняху Авив Бушински. Израелците считат, че " нещата са наред, тогава за какво би трябвало да сменят печелившия кон ", добавя той пред Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР