На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на

...
На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на
Коментари Харесай

Обсъждат на второ четене промените за извънредния труд в МВР

На първото за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще разиска на второ четене измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, уреждащи заплащането на изключителния труд на чиновниците с ненормиран работен ден , съобщи кореспондент на БГНЕС.
Вносители на текстовете са ръководещите от ГЕРБ, които желаят да отстранен в този момент настоящата уредба. Спрямо нея, положеният труд в работни дни над откритото работно време не съставлява ексклузивен труд, заради което не се компенсира с заплащане. Служители на ненормиран работен ден пък регулярно поставят подобен, регистрират вносителите. Така те оферират различен, при който всеки труд, положен отвън откритото постоянно работно време до 70 часа на 3-месечен интервал и 280 часа годишно, да се регистрира като и да се компенсира с парично заплащане .
 Проект: Повече ексклузивен труд при групов контракт, тежки санкции при заплащане под масата Проект: Повече ексклузивен труд при групов контракт, тежки санкции при " заплащане под масата "
При наново нарушаване, обвързвано с недеклариран труд, наказването за работодателя да е санкция в размер от 15 000 до 20 000 лева, а за вин...
За държавните чиновници, отвън тези с понижено работно време и работещите на смени, ще се откри на ден отчитане на положения труд. Така ще отпадне и компенсирането с спомагателен заплатен годишен отпуск до 12 дни за положеният труд над дневното работно време.  Приемането на тези промени ще докара и до повишение качеството на работата и мотивацията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи , пишат в претекстовете си вносителите на законопроекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР