На първо място за нас е вътрешният пазар – българите

...
На първо място за нас е вътрешният пазар – българите
Коментари Харесай

Ангелкова обобщи целите ни в туризма за лятото, надява се двойно повече германци да дойдат

На първо място за нас е вътрешният пазар – българите да прекарат лятната си отмора в България, по-късно е районният принцип – тъй като може да се употребява авто превоз, водим диалог и с Германия, Австрия, Чехия, Полша, скандинавските страни, с цел да може от 15 юни нататък да рестартираме чартърните полети, в случай че епидемиологичната конюнктура разреши. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия. Тя категорично посочи, че България желае и сделка със Северна Македония за туризма при изискванията, предложени от Европейска комисия - сходна епидемиологична конюнктура преди всичко.
Имаме опция от някои страни да удвоим туристите – да вземем за пример от Германия, сподели Ангелкова, с категорично конкретизиране, че не желае да спекулира с цифри. Тя продължи да упорства, че сме с най-бавно разпространяване на ковид и с минимум инфектирани, като се базира на премиера Бойко Борисов, а не на някакви публични статистики.
Мисля, че към 1 юни ще мога да отговоря по-конкретно какъв брой задгранични туристи ще дойдат в България, заключи министърът.
Никой няма да бъде зарязан, даде обещание Ангелкова поради вчерашния огромен митинг на компаниите за инцидентен транспорт. Като започват пътуванията, те ще са първите, които ще посрещнат туристите, салдото е доста тежък, сподели министърът.
Със сигурност няма да се карантинира цялостен хотел, а би трябвало да има отделено помещение, където да се изолира екскурзиант със подозрения за ковид и като пристигна здравно лице или има наето такова от хотела, да се работи според условията на здравното ни министерство, съобщи Ангелкова. Отделно имало условия за разстояние, сервиране на храна и така нататък Министърът на туризма акцентира и, че непознатите туристи ще поемат разноските за своето лекуване, в случай че се разболеят от ковид в България.
На въпрос при какви условия ще могат заведенията за хранене да работят както преди пандемията, отговорът беше, че към момента се вършат калкулации.
Никога не сме отказвали разговор, би трябвало да търсим дружно решения, сподели Ангелкова и по адрес на президента Румен Радев.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР