На първо място в коалиционно споразуемние не пише нищо за

...
На първо място в коалиционно споразуемние не пише нищо за
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Управителят на БНБ трявба да бъде човек, който не е работил с търговски банки в България

На първо място в съдружно споразуемние не написа нищо за шеф на Българска народна банка и това значи, че всяка партия може да излезе със свое предложение и да застене зад него. Това сподели депутатът от " Продължаваме промяната "  Александър Ракшиев в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Конкурентното начало по демократичния развой изисква повече от една кандидатура. И двамата претенденти имат визитки, които ги вършат походящи претенденти. Народното събрание ще избере кой е подобаващия претендент, сподели още той.

По думите му няма да е притеснително в случай че опозицията поддържа претендентът за шеф на Българска народна банка на " Продължаваме промяната ". 

Андрей Гюров е подсилен и от " Демократична България " и Българска социалистическа партия. Скоро ще забележим какво ще стане в зала. Последствията от избора ще бъдат, че ще имаме добър гуверньор в Българска народна банка. Ние мислим, че трявба да бъде човек, който не е работил с търговски банки в България. Именно по тази причина се спряхме на господин Гюров. Познавам господин Каримански незадълбочено. Той беше много замесен в работата на бюджетната комисия. В последна сметка имаме двама почтени претенденти. Надявам се, че експертизата ще излезе на напред във времето в избора на шеф на Българска народна банка, означи Ракшиев.

Той посочи, че не е осведомен с процеса по применето на България в Еврозоната и не може да кажа дали войната в Украйна ще попречи. 

Депутатът разяснява и първите 100 дни от ръководството на кабинета на Кирил Петков.

Кабинетът " Петков " стъпи в действие в особени времена. Застъпиха се няколко рецесии. Въпреки комплицираната конюнктура предложихме напредък по общенията, които сме дали.Важно е да се означи, че рецесиите отнеха малко от управническия ни капацитет. Вече стартира да се прояснява и темпът на работа ще се ускори. Това, с което разочаровахме хората е бавната скорост, с която нещата се случват, добави още Ракшиев. 

Според депутатът държавното управление е съумяло да се оправи с всички рецесии, които има в страната. 

Ние оказваме поддръжка на Украйна, единствено филантропична все още. Ние сме в такава ситауция, че след ръководството на ГЕРБ работим с дефицити в армията, сподели още той.

Според него макар другите отзиви на министрите от държавното управление се стига до единно решение от страна на ръководещите. 

Мен като жител ме тормози обстоятелството, че бюджетът на България е бил ощетятван. За мен като жител е значимо да се понесе отговорност и прокуратурата да си свърши работата. За мен прокуратурата се държи като юрист на Бойко Борисов, уточни Александър Ракшиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР