На първо четене парламентът прие днес промени в Данъчно-осигурителния процесуален

...
На първо четене парламентът прие днес промени в Данъчно-осигурителния процесуален
Коментари Харесай

1000 лева глоба за данъчни, които тормозят изрядни данъкоплатци

На първо четене Народното събрание одобри през днешния ден промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, съобщи кореспондент на  " Фокус ". 

С измененията Национална агенция за приходите към този момент няма да търси длъжници, които към този момент са платили всички свои отговорности.

С измененията общините и Министерство на вътрешните работи ще би трябвало да изпратят съобщение до НАП в 7-дневен период с информация за погасените отговорности.

Ако това не се случи, се плануват санкции за служителите в размер от 300 до 600 лв., а при наново нарушаване от 500 до 1000 лв.. 

С измененията се цели да се понижат случаите, при които длъжници не престават да бъдат търсени даже откакто са се разплатили, а в някои случаи даже нямат опция да употребяват административни и данъчни услуги на Национална агенция за приходите заради съществуването на данни за отговорности. 

Друга част от законопроекта пък планува, че Национална агенция за приходите ще бъде уведомяван всякога, когато ще се вършат заплащания от бюджета към юридически или физически лица по подписани контракти и предявени изпълнителни листове. Уведомленията и потвържденията ще могат да се подават и по електронен път.   

Вносителите на законовите промени са Божидар Божанов и група народни представители от ПП-ДБ.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР