На първа инстанция Георги Семерджиев беше признат за виновен от

...
На първа инстанция Георги Семерджиев беше признат за виновен от
Коментари Харесай

Експерти ще проверяват дали Семерджиев е шофирал автомобила, прегазил и убил две жени

На първа инстанция Георги Семерджиев беше приет за отговорен от Софийския градски съд. Беше му наложена присъда от. Тогава бе приет за отговорен за общо пет закононарушения.

 

През юли неговият юрист не се яви на делото. Съдът позволи, по искане на отбраната на Семерджиев, като очевидци да бъдат разпитани две дами. Те обаче през днешния ден не се явиха на делото - едната е в болничен, другата не е открита на адреса с цел да бъде призована, заяви БНР.

 

Съдът назначи нова техническа експертиза и друга ДНК експертиза на предната въздушна възглавница на автомобила, с който Семерджиев умъртви двете дами. Неговия юрист Мирослав Христов разяснява, че ДНК експертизата, ще откри дали Семерджиев е карал по време на злополуката. 

 

„ Кой е карал, в случай че не я е карал все още на ПТП-то. Ето съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на лидера. Ако се откри, че има някакво ДНК от тях двете, то е въпрос на доказване. Тези свидетелки са поискани при първичното разглеждане пред първата инстанция. Съдът, съгласно нас, напълно незаконосъобразно не ги позволи. този съд ги позволява, в това число и другите експертизи, които ние сме ги поискали още на първата инстанция. Този съд ги е позволил в този момент “, разяснява юрист Христов. 

Съдът не почете настояването на прокурора и на юристите на околните на жертвите от злополуката да се заличат поисканите нови две свидетелки.

 

„ За нас изрично е потвърдено авторството на действията, които са осъществени, авторството на шофирането на въпросното МПС. Така и не стана ясно защо ще бъдат разпитани тези очевидци и каква връзка имат с съответното пътно-транспортно произшествие. Безспорно е потвърдено, от осъществените експертизи, както видеотехническа, по този начин и сложна автотехническа експертиза, че не е имало други пасажери в ръководеното от подсъдимия моторно транспортно средство “, разяснява апелативният прокурор Владислав Владимиров.

 

Катастрофата се случи при започване на юли 2022 година и безусловно потресе обществеността със гибелта на две млади девойки - 26-годишната Христина Дилева и 21-годишната, пометени от джип, до момента в който чакат на тротоара.

 

По случая се откриха и равнища на над Семерджиев, което още веднъж повдигна тематиката с промяната на системата на Министерство на вътрешните работи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР