На основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж бе отказано да обжалва

...
На основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж бе отказано да обжалва
Коментари Харесай

Асандж бе лишен от правото да обжалва екстрадирането си

На създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж бе отказано да апелира пред Върховния съд на Обединеното кралство решението за неговото изгонване в Съединени американски щати, заяви съдът, представен от Ройтерс.

Австралиецът е търсен в Съединени американски щати, с цел да бъде съден по обвинявания по отношение на публикуването от " Уикилийкс " на голямо количество поверителни американски военни и дипломатически документи, с което съгласно Вашингтон е сложил под опасност живота на хора.

През декември м.г. Висшият съд в Лондон анулира решение на по-долна инстанция 50-годишният Асандж да не бъде екстрадиран заради влошено психическо здраве и податливост към самоубийство. Висшият съд отхвърли на Асандж да апелира пред Върховния съд и остави на висшите магистрати сами да решат дали да прегледат жалбата, което те отхвърлиха да създадат.

Следващата стъпка в процедурата по изпращането на създателя на " Уикилийкс " оттатък океана е на министъра на вътрешните работи Прити Пател, която да подпише заповед за екстрадиция. Тогава Асандж ще има правото да оспори нейното решение по правосъден ред.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР