На основание достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер

...
На основание достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва изтезаване на деца в скандалния дом "Хризантема"

На съображение задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент Районна прокуратура – Габрово образува досъдебно произвеждане за това, че в град Габрово, в Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания са били изтезавани малолетно лице и малолетно лице, намиращи се под грижите на чиновниците в центъра, като осъщественото не съставлява по-тежко закононарушение.

Под управлението на прокуратурата се правят дейностите по следствието. Дадени са инструкции за назначение на експертизи по отношение на получените от децата телесни увреждания, както и по отношение на тяхното психическо положение и годността им да бъдат очевидци. Освен това ще се проверява в посока изясняване дейностите на целия личен състав на дома, както и на длъжностните лица от Община Габрово за определяне на вероятно осъществени и други закононарушения от лица, отвън сниманите във видеоматериалите.

Целта е да бъдат изяснени всички съответстващи обстоятелства и доказателства, с цел да се реши дали има осъществено закононарушение и кой е неговия създател.

Припомняме, че в края на януари излязоха нескрито видеоклипове, в които се вижда по какъв начин деца и младежи с увреждания от вкъщи за деца "Хризантема " в Габрово са били жертва на брутално принуждение от страна на личния състав. Клиповете са снимани от обществен служащ сред 2016 и 2017 година. Видеоклиповете демонстрират по какъв начин чиновници в дома за деца и младежи с увреждания заплашват и удрят настанените с викове и обидни думи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР