На официалната си интернет страница румънското министерство на вътрешните работи,

...
На официалната си интернет страница румънското министерство на вътрешните работи,
Коментари Харесай

Румъния: С България влизаме в Шенген с въздушни и морски граници от март

На формалната си интернет страница румънското министерство на вътрешните работи, представено от Българска телеграфна агенция, оповестява, че на 23 декември е било реализирано политическо съглашение със съответните министерства на Австрия и България за разширение на Шенгенското пространство от месец март 2024 ч. с Румъния и България с въздушни и морски граници.

След това през годината ще има договаряния за влизане в зоната за свободно придвижване и със сухопътните граници, показват от ведомството.

Съгласуваната на равнище " Европейски съюз " дата на присъединение за въздушния и морския превоз е 31 март 2024 година, а за сухопътните граници вероятността е 2025 година, твърди румънският вестник " Адевърул ", като се базира на държавни източници.

Постигнатото съглашение би трябвало да бъде доказано до два дни с гласоподаване в Комитета на непрекъснатите представители на Евросъюза, отбелязва изданието.

Материализирането на политическото съглашение в решение изисква единодушието на всички страни членки - процедурна стъпка, която ще продължи и на 28 декември, написа още " Адевърул ".

Засега няма коментар на новината от българските управляващи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР