На официална церемония в Новотела Ботев валидира марка по случай

...
На официална церемония в Новотела Ботев валидира марка по случай
Коментари Харесай

Ботев официално валидира марка за 110-годишнината на клуба

На публична гала в Новотела Ботев валидира марка по случай 110-годишния си празник. Това беше и следващата самодейност по случай юбилея. 
Прочетете още
Присъстваха и част от шампионския тим на Ботев от 1967 - Иван Глухчев, Иван Кючуков. На церемонията бяха и още от легендите на Ботев като Костадин Костадинов, Славчо Хорозов. 

Официалното валидиране на марката направиха легендата от шампионския тим Иван Глухчев, Рашко Стоянов и Дияна Ранчева - шеф районно ръководство Южен и централен регион на Български пощи.

5500 броя са пуснатите марки, а тя е на цена от 3.30 лева До четвъртък марката ще може да бъде закупена с щемпел от постройката на Пловдивската централна поща. 

Български пощи бяха направили временна пощенска станция, от която можеше да се закупи марката по време на събитието. 

" Искам да изкажа специфични благодарности на Български пощи. Благодаря и на управлението на Ботев, които помогнаха и на всички членове на инициативния комитет ", съобщи ръководителят на инициативния комитет по случай 110-годишния празник на Ботев Рашко Стоянов.

През годината с разнообразни начинания беше маркиран юбилеят на Ботев. Те включваха - концерт, първа копка на мемориален парк, фотоизложба, издаване на комикс, конкурс за детска рисунка и други. 

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски тим на Ботев Пловдив от 1967 година По този метод дружно със 110-годишния празник от основаването на клуба беше отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската купа на България. 

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и самобитно продължение на издадената за стогодишнината пощенска  марка, на която е изобразен първият шампионски тим на Ботев Пловдив от 1929 година На блока към новата пощенската марка е маркиран емблематичен миг от историята на клуба и стадион “Христо Ботев ”, именуван от почитателите “Колежа ”. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР