На официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков 2 държавният

...
На официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков 2 държавният
Коментари Харесай

Румен Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания

На публична гала в Гербовата зала на „ Дондуков " 2 президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания. Президентът назначава полковник Тодор Тодоров на длъжността пълководец на Командване за логистична поддръжка и го удостоява с пагони на „ бригаден военачалник ". Държавният глава назначава бригаден военачалник Валери Цолов на длъжността пълководец на Съвместното командване на силите и го удостоява с висше офицерско звание „ генерал-майор ".

Новите генералски звания и назначения са самопризнание за Вашата вярна работа, за демонстрираните високи командирски, професионални и организаторски качества, за вашия принос за развиване на Въоръжените ни сили, посочи президентът по време на церемонията.



Държавният глава уточни, че назначенията идват в миг на усложнена среда за сигурност, в който Въоръжените ни сили са в развой на промяна. „ Убеден съм, че ще продължавате все по този начин отговорно и почтено да работите за развиването на Въоръжените ни сили и за издигането на техния авторитет ", съобщи президентът пред двамата български офицери.

Генерал-майор Валери Цолов акцентира от името на удостоените с висши офицерски звания, че ще положат всички старания, с цел да запазят и умножат престижа на Българската войска.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР