На нови министри на вътрешните работи 100 дни толеранс от

...
На нови министри на вътрешните работи 100 дни толеранс от
Коментари Харесай

СФСМВР: 100 дни толеранс на нови вътрешни министри са твърде много

На нови министри на вътрешните работи 100 дни толеранс от наша позиция са прекалено много. Това съобщи пред БНР Валентин Попов – ръководител на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Младен Маринов има едно несъмнено преимущество като кандидатура за този пост – фактът, че е минал през всички йерархични равнища в министерството. Последната му служба като основен секретар му обезпечава един извънредно сериозен взор и върху работата, и върху проблемите на министерството. На него няма да му би трябвало време, с цел да се среща със обстановката. При Младен Маринов ще има известна смяна – от висшия професионален пост в министерството, той прави крачка към политиката. Там ще му би трябвало може би известно време. 100-дневен толеранс, с цел да се огледа какво се случва в министерството, за досегашния основен секретар това би било по скоро засегнатост, сподели Попов.

Той регистрира, че и по време на дългите митинги на служителите на реда, и по време на Българското европредседателство не е имало съществени фалове, което значително е заслуга точно на Маринов. От чиновниците във ведомството възможният нов вътрешен министър ще чуе същите проблеми, както и предшествениците му, акцентира Попов.

Той още веднъж уточни трите съществени казуса в сферата – хроничното недофинансиране, мотивацията на чиновниците и трето – фактът, че министерството се ръководи не от политици, а от служители. Валентин Попов изрази вяра, че като министър Младенов ще стартира с желаните промени. Той се надява още да има по-голяма чуваемост сред министър и синдикални организации.

Като профсъюз организираме едно проучване измежду сътрудници от пожарната. То е по отношение на няколкото следващи случая с пожарни коли от един модел. Резултатите са много притеснителни. Повече от половината интервюирани настояват, че не се усещат сигурни при ръководство или при пътешестване с този автомобил, сподели още Валентин Попов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР