На ниво управляващ държавен елит се просмука една скандална черта

...
На ниво управляващ държавен елит се просмука една скандална черта
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: От тук нататък всички политици ще бъдат съдени по това какво направиха през войната

" На равнище ръководещ държавен хайлайф се просмука една скандална линия на българската душа - страхливостта. Елитът е определен да управлява, а не да се колебае сред другите гледни точки, да се опита да се сниши, камо ли да вземе позорното решение да не праща човек до Украйна, както направи Българска социалистическа партия ", това сподели пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Той акцентира, че тези, които излъчват увереност, имат по-дълъг живот в ръководството.

Според него Движение за права и свободи и ГЕРБ развяват байрака на предварителни избори, само че чакат момента, в който да падне държавното управление и да създадат композиция вътре в този парламент, без да вървят на избори.

" Ако създадат държавно управление в този парламент, с по-голям триумф биха наранили ръководещите партии ", добави той.

По думите на политолога резултатът от войната в Украйна се подценява в България:

" Тази война трансформира всичко. От този миг нататък всеки политик, който е бил настоящ, или всяка социална фигура по време на войната ще бъдат съдени какво са създали по време на войната. Дори да се опитваш да се скриеш от ветровете на войната, те отново ще те настигнат. Цял свят разбра, че българите мишкуват. Срам ме е от това ".

Проф. Дайнов уточни, че най-зрялото държание в обединението е на " Демократична България ".

" Те обаче са прекомерно дребни, с цел да дефинират курса на цялата страна. Не би трябвало да напущат държавното управление тъкмо в този момент ", безапелационен беше политологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР