На неотдавнашното изложение за зелена мода в Лондон виетнамският дизайнер

...
На неотдавнашното изложение за зелена мода в Лондон виетнамският дизайнер
Коментари Харесай

Виетнамски дизайнер представи колекция устойчива мода в Лондон

На неотдавнашното ревю за зелена мода в Лондон виетнамският дизайнер Лан Хуонг показа сбирка устойчива мода, направена от 100% прежда от рами (многогодишно храстовидно растение – бел.ред.), която е биоразградима и може да се употребява и рециклира наново.


Наред с устойчивите дрехи на витрината, на изложбата беше показана и историята на рамито и методите, по които то се употребява в живота, заяви Vietnam +.

Посетителите на изложбата можеха да се потопят в великански скицник на Хуонг, да научат по какъв начин е основана сбирката ѝ от рами и по какъв начин рами е довело до революции в промишленостите.

Зелената мода е във фокуса на устойчивия маркетинг, защото стилната промишленост съставлява 8-10 % от международните въглеродни излъчвания, което е доста повече от всички морски транспорти и интернационалните полети, взети дружно.

Изложбата се надява да увеличи публичната информираност за зелената мода и устойчивото ползване и да показа виетнамската мода на британците.

Събитието притегли повече от 1000 гости, които работят в региона на модата, музеите, научните проучвания и бизнеса в Лондон, Бирмингам и Борнмът.

Флорънс Окойе от Природонаучния музей в Лондон съобщи, че е впечатлена от изложбата за зелена мода - съчетанието на история и изкуство, което акцентира устойчивото развиване.

Тя добави, че ще разиска с сътрудниците си включването на изложбата в дейностите на музея./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР