На негови изложби можете да се насладите из цяла Европа,

...
На негови изложби можете да се насладите из цяла Европа,
Коментари Харесай

Човешката душа жадува красотата, защото тя е нейният балсам ~ Дамян Лехкожест

На негови изложения можете да се насладите из цяла Европа, в това число Чехия, Германия, Русия, Англия, Франция, както и в родната му Полша, а към този момент и в Съединени американски щати. Дамян Лехкожест съумява да развълнува душите и сърцата на хората толкоз мощно, че през днешния ден е един от най-многообещаващите и най-обичаните художници на Стария континент.

Със своите изразителни удари на четката, той разказва предметите с извънредно просветление и аналитично отношение. Стреми се да запечата и увековечи изчезващите полски национални обичаи в родната си земя.

Роден е през 1976 и е упорит художник от най-ранна възраст. Учителите и наставниците му цялостен живот признават изключителните му качества в живописта, като това поощрение в допълнение способства за развиването на пристрастеността му към рисуването. Казват, че е съвършеният възпитаник, поглъщащ всяка книга за човешкото тяло и теоретичните основи на изкуството. Четката му съвършено работи в естетика със старите всемирен тематики, които толкоз майсторски показва в творбите си.

 Combing Wool

Човек възприема облика, който създава мозъкът му. Този облик в никакъв случай не е отражение на действителността.

Обичам да следя хората, които гледат творбите ми. Те усещат магията, до момента в който взаимодействат с картината. Понякога слушам, че портретите ми са по-истински от действителността, което след по-обстоен разбор, звучи много необичайно.

Еволюцията ни е предиздвикала да опростяваме нещата, с цел да можем по-бързо да откликваме на знаци и да оцеляваме. Така нереалните форми са станали по-важни от действителността и предизвикат по-лесно страсти. Всяка нереална картина имитира действителността на някакво равнище, което опонира на теорията за абстракция. Аз се пробвам да изобразя универсалната хубост.

Най-могъщата от всички сили, които дремят в нас, е вътрешното ни дете. Неограничено. Човек губи способността си за директно усещане. Аз демонстрирам хубостта на този свят, идеалния свят. Аз не обрисувам това, което е очевидно с просто око. Аз го върша очевидно.

Аз не съм художник, който основава картина вследствие на експресивно изригване. Моето студио наподобява малко, съвсем като килия. Нищо не ме разсейва. Това ми оказва помощ да се успокоя и да се съсредоточа върху процеса. Ако мозъкът е прекомерно деен, като че ли липсва.

Както към този момент е казано, картината в никакъв случай не е приключена, просто стопира в забавен миг. Може да е мъчно да почувствате този миг и е елементарно да прекалите. Крайната форма на картината се дефинира от всички детайли – те би трябвало да образуват хармонична композиция.

Идеите ми идват като следя самия живот. Човекът в днешния свят претърпява прекомерно бързо живота, като подценява освен красивите гледки, на които не е кадърен да се възхищава, само че и не знае къде отива и за какво. Използвайки всичките си знания, се пробвам да покажа на наблюдаващия това, което в действителност вижда всеки ден, само че не разпознава. Оскар Уайлд споделя: „ Истинската загадка на света е забележимата, а не невидимата. “

 Summer Days

 Daily Bread

 Mother's Helper

 After the Rain

 Mother's Kitchen

 Love Letter

 Life Lessons

 Mother's Love

 The Farmer

Картини: pinterest.com, damianlechoszest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР