От 25 до 28 юли световноизвестното френско арт студио Aérosculpture

...
От 25 до 28 юли световноизвестното френско арт студио Aérosculpture
Коментари Харесай

Изящната монументална инсталация „Стоманена трева” ♥ „Дневната красавица“ на SOFIA LIGHTS 2024

От 25 до 28 юли световноизвестното френско арт студио Aérosculpture ще трансформира парк „ Врана “ в огромен естествен фон на своето магично произведение.

Една същинска „ дневна хубавица “ ще предизвика многочислената аудитория на фестивала за имерсивни арт съоръжения SOFIA LIGHTS в разгара на лятото. Тази година уредниците показват инсталацията „ Стоманена трева “ („ Steel grass “) на световноизвестното френско арт студио Aérosculpture, осъществило планове в десетки страни на три континента. Инсталацията ще бъде показана за първи път отвън Франция, разгръщайки се във впечатляващ мащаб на територията на парк „ Врана “. 

За разлика от досегашните вечерни събития на SOFIA LIGHTS, четвъртото издание на фестивала изисква дневен фон, в търсене на необикновена магическа действителност от друго потомство. „ Стоманена трева “ е по едно и също време минималистична и монументална апаратура, състояща се от стотици „ стръкове трева “, високи колкото седеметажна постройка. Те играят с естествената светлина и вятъра, създавайки неповторимо образно и прочувствено прекарване. Непосредствено след края на българския си дебют, „ Стоманена трева ” ще отпътува за Куршевел - обичания курорт на кралските особи в Европа.

Съоснователят на SOFIA LIGHTS Ясен Гешев споделя, че подобен жанр съоръжения до момента не са показвани в България. „ От две години сме в контакт с Aérosculpture и сме доста радостни, че намерихме метод да осъществяваме толкоз огромно тази апаратура, която се вписва изцяло в духа на нашето събитие. Тази година още веднъж ще създадем магическа действителност в парка, само че този път денем. “ 

Крайната цел на уредниците остава същата, както и първоначално през 2021 година – изтощеният и уплашен градски човек съзнателно да забави темпото, с цел да се наслаждения на природата и света към себе си, да отдели време за размисъл и даде шир на съзнанието си.

SOFIA LIGHTS 2024 ще продължи 4 дни, а билетите се продават онлайн на epaygo.bg и на касите на EasyPay.  

В дните на събитието ще има особено обезпечена от Столична община автобусна линия х50, която потегля от спирка „ Площад Св. Александър Невски ”, минава през близката спирка „ СУ Св. Климент Охридски ” и известните спирки „ Орлов мост ”, Хотел „ Плиска “, УМБАЛ „ Св. Анна “, Метростанция „ Цариградско шосе “ като стопира пред входа на събитието в парк-музей „ Врана ”.

Организаторите горещо предлагат на посетителите да се възползват от това улеснение, тъй като е най-бързият и елементарен метод за достъп до събитието, което се осъществя в партньорство със Столична Община и е част от Календара на културните събития на София. 

Работното време на парк „ Врана “ е от 09:30 до 21:00 часа.

За повече информация
Снимки: ©Sofia Lights 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР