На най-високото ниво в борбата трябва да вложиш всичко, което

...
На най-високото ниво в борбата трябва да вложиш всичко, което
Коментари Харесай

Назарян след титлата: Трябваше да вложа всичко

„ На най-високото равнище в битката би трябвало да вложиш всичко, което знаеш. “

Това съобщи новият европейски първенец в категория до 60 кг Едмонд Назарян.

Българският национал завоюва трета купа за страната в Загреб след победа с рядко срещаното в класическия жанр 13:0 против молдовеца Виктор Чобану.

Днешният противник на Назарян е европейски първенец от 2019 и международен отличник от 2021.

" Излязох да се боря с всичките си благоприятни условия и каквото стане – стане. Това е битка, нямах тактичност. Знам, че той е класен герой и трябваше да вложа всичко, което знам. Излязох и ми се получи. Гледал съм го като дребен и знам, че той прави непредвидени хватки. Имах нюх да затворя битката и да не му бъде елементарно ", съобщи Назарян за Българска телеграфна агенция след битката.

" Това нямаше да се случи без треньора ми, без околните и приятелите, без родителите. Няма по какъв начин да не преставам без всички, които ме поддържат ".

Следващото предизвикателство пред българина е класиране на Олимпиадата в Париж. Първата подготовка са международните финали в Белград тази есен и Назарян е убеден, че има сили да завоюва квота още тогава.

" Разбира се, че имам сили. Готвим се интензивно с треньора и ще дам всичко от себе си, с цел да завладявам квотата ".

Треньор на Назарян е Емил Иванов, който познава добре върха с двете си международни трофеи. Той съобщи, че е впечатлен от напредъка на 21-годишния герой.

" През тази година и половина следих непрестанно израстване в него и смяна в метода му на водене на срещите. Това е доста позитивно. Борбата е динамичен спорт и конкуренцията е голяма, защото това е олимпийска категория. Всичко това е резултат от неговата подготовка и от мотивацията ", съобщи той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР