На места поривите надхвърляха 130 км/чПострадали хора и сериозни щети

...
На места поривите надхвърляха 130 км/чПострадали хора и сериозни щети
Коментари Харесай

Ураганен вятър в страната: Изпочупен автобус, отнесен покрив и премазан автомобил

На места поривите надхвърляха 130 км/ч

Пострадали хора и съществени вреди в цялата страна след ураганния вятър през днешния ден. На места поривите надхвърляха 130 км/ч. Опасно мощният вятър през днешния ден подвигна на крайник спешните екипи още от рано сутринта на доста места, предава.

Вятърът във Враца е бил толкоз мощен, че буря е вдигнала камъни от път, който е в ремонт и ги е стоварила върху инцидентно преминаващ градски рейс. Всичките му стъкла са изпочупени. А с порезни рани са водачът и стара жена. Вятърът е преобърнал и 800-килограмова дървена будка. Стихията е раздрусала камбанарията на средновековната часовникова кула, една от емблемите на града. 5 обитаеми места от общината са без ток.

„ Ситуацията в града е извънредно притеснителна ”, сподели кметът на града Калин Каменов.

Ураганният вятър е вдигнал и част от покрива на филиала на Великотърновския университет. Студентите са били евакуирани. Заради предстоящите нови пориви, Кризисният щаб във Враца реши утрешният ден да бъде неучебен.

Силен е бил вятърът и в Монтана. Един от сигналите е за паднало дърво върху движещ се бус на изхода на града. Жилищен блок е бил обезопасен поради падащи керемиди.

Над 120 са сигналите за изпочупени дървета и клони в София. Изкоренено дърво премаза един автомобил и нанесе вреди на още 5 коли в квартал „ Лозенец ”.

Ураганният вятър събори и част от изолацията на 45-о главно учебно заведение. По-рано денем повече от 10 пътнически самолета, които трябваше да кацнат в София, бяха пренасочени към Пловдив, Букурещ, Солун и Белград.

Опасното време продължава през идващите 24 часа. Остават в действие предизвестията за вятър със скорост над 100 км/ч.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР