На международният конкурс Student Aerospace Challange на ЕСА, който се

...
На международният конкурс Student Aerospace Challange на ЕСА, който се
Коментари Харесай

Bългарски екип впечатли света с проект за космическо летище

На интернационалният конкурс Student Aerospace Challange на ЕСА, който се организира преди дни в Париж за 11-и следващ път, български екип завоюва една от 5-те награди в състезанието. Това е първо присъединяване и класиране на край на български екип въобще. Екипът е формиран от двама души от Военноморско учебно заведение, които на финала на състезанието не представяха единствено ВВМУ, а и България - Светослав Георгиев - студент трети курс в компетентност Корабни машини и механизми и Елена Христова - студент първи курс в компетентност Корабоводене.

Нашият план се конкурираше с над 200 екипа от целия свят, от които единствено 16 бяха класирани на край, а единствено 5 от тях бяха наградени. Ние представихме нашата разработка за галактическо летище (spaceport), която направи доста огромно усещане на журито и на всички участници в състезанието със своята идея, дизайн и показване. Именно поради това взехме специфичната премия за най-хубава презентация и показване на план.

В топ 16 бяха екипи от Англия, Франция, Холандия, Португалия, Гърция, Полша и България, като наградени бяха тимове от България, Франция, Холандия, Англия и Гърция. Другите планове, които бяха показани се отнасяха за основаване и аеродинамика на бъдещите космолети, интериор на космолетите, пропулсивни уредби за космолети и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР