На международния ден на жената 8-и март, в Италия е

...
На международния ден на жената 8-и март, в Италия е
Коментари Харесай

Общонационална стачка в Италия

На интернационалния ден на дамата 8-и март, в Италия е оповестена общонационална 24-часова стачка в държавния и частен бранш. Организирана е от всички синдикати.

В образованието митингът е от детските градини до университетите. В опазването на здравето са обезпечени минималните услуги и незабавните отделения. Тъй като закон не разрешава скупчване на стачка от всички типове превоз в един ден, в железопътния тя е от среднощ до 21 часа локално време, до момента в който градският и другите типове превоз няма да стачкуват. Това не се отнася за обслужващите автомагистралите, които също вземат участие в митинга.

Недоволстват и пожарникарите, публичните офиси, музеи и библиотеки.

В Рим, на стадион " Чирко Масимо ", е проведен протест на женски сдружения, който " приканва дамите към обща готовност против патриархалното принуждение във всичките му форми ". Националният митинг е още за отбрана правата на дамите в трудовия бранш, за равенството сред половете и справедливото възнаграждение, които към момента не са действителност за страната. Исканията са също за възстановяване на изискванията на труд, против войните и военните разноски.

Източник: БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР