На международна конференция в Копенхаген донорите се ангажираха с повече

...
На международна конференция в Копенхаген донорите се ангажираха с повече
Коментари Харесай

Донорска конференция в Копенхаген събра над 1,5 млрд. евро за оръжия за Украйна

На интернационална конференция в Копенхаген донорите се ангажираха с повече от 1,5 милиарда евро в поддръжка на Украйна , заяви ДПА. 

Според датския министър на защитата Мортен Бьодсков , който огласи цифрата след края на срещата, тази сума може и да нарасне.

Парите са планувани за потребление през тази и идната година , сподели той. Полша, Словакия и Чехия също по този начин се договориха да разширят производството на артилерийски системи, муниции и друго съоръжение, сподели министърът за конференцията, която се концентрира върху оръжията, образованието и поддръжката за разминиране.

В взаимно изказване страните участнички дадоха обещание непрекъсната и устойчива военна поддръжка за Украйна и се договориха да проведат последваща виртуална среща през септември.

Двадесет и шест страни изпратиха делегации на конференцията в Копенхаген, извършена, с цел да добави съдействието в границите на Контактната група за Украйна, която координира доставките на оръжие за украинските въоръжени сили.

Съдомакинът Англия също даде обещание да изпрати повече ракетни установки за залпов огън на Украйна. Ще бъдат изпратени и " забележителен брой " прецизни ракети М31А1, съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР