На междинните избори в Съединените щати прогнозите за катастрофална загуба

...
На междинните избори в Съединените щати прогнозите за катастрофална загуба
Коментари Харесай

Не се сбъдва прогнозата за голяма републиканска вълна на изборите в САЩ

На междинните избори в Съединените щати прогнозите за пагубна загуба на президентската Демократическа партия към този момент не се сбъдват. Сигурно е обаче, че републиканците ще завоюват болшинството в Камарата на представителите.

Прогнозираната огромна " алена вълна " на Републиканската партия не се сбъдва. Все още се чакат резултатите в четири основни щата - Уисконсин, Джорджия, Аризона и Невада, където по последни данни с минимална преднина вотът печели републиканецът Адам Лаксолт.

В Джорджия евентуално ще се стигне до балотаж след 4 седмици заради изравнените резултати сред двамата претенденти.

Демократите печелят сенатското място в Пенсилвания, един от основните щати за изхода от междинните избори в Съединените щати. Джон Фетърман се наложи над претендента на републиканците Мехмед Оз.

" Гордея се с това, което направихме: защитихме правото на аборт, опазването на здравето като главно човешко право и повишението на минималната работна заплата ", съобщи Фетърман на протест в Питсбърг.

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите Кевин Макарти разгласи неговата партия за победител в междинните избори:

" Когато се разсъните на следващия ден сутринта, ние ще сме болшинство, а Нанси Пелоси ще е в съпротива ", уверен е Макарти.

Бившият американски президент Доналд Тръмп отпразнува авансово изборната победа.

Във Флорида вотът завоюва Рон ДеСантис, а Тръмп го предизвести да не мисли да се кандидатира за президентските избори през 2024 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР