На мълчалив протест излязоха във вторник служители на Националния осигурителен

...
На мълчалив протест излязоха във вторник служители на Националния осигурителен
Коментари Харесай

Служители на НОИ-Варна на мълчалив протест, искат по-високи заплати

На безмълвен митинг излязоха във вторник чиновници на Националния застрахователен институт във Варна. Хората упорстват за нарастване на заплатите най-малко с 30%, предава настояванията им Българска национална телевизия.

Възнагражденията им в този момент всеобщо са към 1000 лв.. Служителите желаят и по-добри условия на труд, тъй като има голямо текучество на фрагменти. Работещите в  Национален осигурителен институт в морската ни столица ще излязат на ефикасен митинг този петък.

Анна Кунчева, старши-експерт в НОИ-Варна: “Буквално няма хора, които да работят в бранша. Стартовите заплати са от порядъка на 1100 лв., те ги афишират сред 1100 и 1600, на практика се потегля с тези хонорари, чиновниците с 5-10 години имат не по-високи. "

Нели Митева, специалист по обезпечаване в НОИ-Варна: “Натовареността ни е голяма, напущат сътрудници, би трябвало да поемем тяхната работа. Новите сътрудници мъчно влизат в темп. Година и половина две трябват на специалист, с цел да проработи, само че по-късно като види какъв брой доста работа има, той си подава молбата за овакантяване. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР