На лов за пластмаса. По каналите на Амстердам, с електрическа

...
На лов за пластмаса. По каналите на Амстердам, с електрическа
Коментари Харесай

Зелена светлина: на лов за пластмаса по каналите на Амстердам

На лов за пластмаса. По каналите на Амстердам, с електрическа лодка, направена от рециклирани материали. Необичайна разходка в холандската столица, която сполучливо съчетава потребното с приятното. И която печели от ден на ден последователи и притегля все по-голям брой туристи.

През миналата година над 11 000 души са се присъединили в почистването на каналите. А в мрежите им попаднали над 100 000 пластмасови бутилки. Около 9000 от тях били употребявани за построяването на нова лодка.

" Нищо да не отива на боклука? - такова е убеждението на основателите на плана. А девиза, който те следват, е " Колкото повече пластмасови бутилки, толкоз повече лодки и потребни предмети ". Успешна формула на кръговата стопанска система, която намира действително приложение в холандската столица.

Вече има 10 лодки, направени от пластмасови бутилки, уловени в каналите на Амстердам. Част от рециклираните боклуци се трансформират в красиви мебели и лампи.

Идеите на холандския тим от дизайнери и запалянковци към този момент стават известни по света. Подобни екипи се провеждат и в други градове, впечатлени от образеца на холандците.

А какво ще стане, когато отпадъците във водите на Амстердам свършат? Амбициите на " ловците на пластмаса " не свършват с този план. Те имат намерение да основат сходни лодки и в други страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР