На летище Драгановци“ двукратният световен рекордьор със самолет Николай Калайджиев

...
На летище Драгановци“ двукратният световен рекордьор със самолет Николай Калайджиев
Коментари Харесай

Поглед от високо: Да опишеш границите на България със самолет


На летище „ Драгановци “ двукратният международен рекордьор със аероплан Николай Калайджиев желае да опише териториалните граници на страната ни. Днес продължава да чертае контура, само че на север. Вчера екипът съумява да разузнае маршрута, който е наоколо.

„ Днес ще стартираме маршрута, който беше плануван за през вчерашния ден. Очаквано през вчерашния ден метеорологични условия не позволяваха да осъществим маршрута, тъй че през днешния ден ще стартираме от Драгановци. Първа точка ни е връх Ком, след това по северната граница кацаме на летище Русе и презареждаме самолета. След това продължаваме останалата част от северната граница и отиваме към Варна. Оттам към Бургас ще се насочим “, изясни Калайджиев.

През 2022 година българският водач усъвършенства международен връх на " Гинес " на летището в габровското село Драгановци. Постижението е за „ най-вече излитания и кацания с осъществяване на полет по кръга и набор на височина 305 метра по отношение на терена и кацане преди или в зона от 20 м с ултралек аероплан за един час “ .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР