На консултациите при президента Румен Радев с третата политическа сила,

...
На консултациите при президента Румен Радев с третата политическа сила,
Коментари Харесай

След консултациите при президента: Според ДПС е нужен диалог, за да се преодолее политическата криза

На консултациите при президента Румен Радев с третата политическа мощ, Движение за права и свободи опазиха тезата, че с цел да се преодолее политическата рецесия е необходим разговор. Държавният глава подсети, че хората чакат постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите и да носи политическа отговорност.

За по-малко от две години българите гласоподаваха четири пъти за парламент. Общото е, че не дадоха огромно доверието на нито една партия. С този коментар президентът Радев стартира срещата с Движение за права и свободи. Според него хората чакат постоянно държавно управление, което да поеме политическата отговорност в нелеките времена.

" Гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да ръководи сама, само че не дадоха благоприятни условия за лесни обединения. Въпреки това жителите чакат техните проблеми да не се отсрочват, да бъдат решавани навреме, стабилно и дейно. А това надлежно значи постоянно държавно управление ", съобщи Румен Радев - президент на Република България.

Президентът означи, че Движение за права и свободи е партия с богат парламентарен опит и директен участник в най-дългите до момента договаряния за съставянето на държавното управление - това на Тройната коалиция. Попита ги дали е нужна смяна във формулата за кабинет, като програмен или експертен и кой ще носи политическата отговорност при подобен вид държавно управление. Впечатленията му са, че към този момент в Народното събрание надвиват процедурите и декларациите.

" Много се надявам законите и решенията да вземат връх над процедурите, тъй като сега текат диспути и по самите процедури, да има рационален, градивен, уравновесен разговор, всички го чакаме ", сподели още президентът.

Първата рецесия, която би трябвало да се преодолее е политическата, упорстват от Движение за права и свободи. А на въпроса на президента биха ли подкрепили държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС, Мустафа Карадайъ отговори:

" С предварителни условия - червени линии, розови линии или каквито и да са линии мъчно би създал какъвто и да е артикул. Диалог с разграничителни линии, учредени на реваншизма и омразата и опълчването мъчно ще се създаде артикул. Ние от Движение за права и свободи на напред във времето слагаме разговора ".

Може ли 48-ото Народно събрание да излъчи държавно управление, Карадайъ с възприятие за комизъм даде вероятен отговор:

" Ако има комфортна зала тук в президентството да вземат като конклава във Ватикана да ни затворят до бял дим ".

Хората чакат да има устойчиво държавно управление, което да взема решение множеството рецесии, добави водачът на Движение за права и свободи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР