На Консултативния съвет по зърно ще обсъдим няколко възможни варианта.

...
На Консултативния съвет по зърно ще обсъдим няколко възможни варианта.
Коментари Харесай

Обсъждат няколко варианта за справяне с украинското зърно

На Консултативния съвет по зърно ще обсъдим няколко вероятни разновидността . Това съобщи пред Нова телевизия заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков във връзка

Той изясни, че един от разновидностите е засилен надзор - разбори на всичко, което влиза на равнище граници. Вторият - пускане на договаряния с украинското държавно управление.

Джиков обаче предизвести, че ще бъде доста мъчно на равнище държавно управление да се лимитират бизнес дейностите на две частни компании.

Той уточни, че измежду коментираните разновидности е и компенсиране от спешния запас , както и увеличение със 75 млн. евро от спешния запас на Европейски Съюз на помощта под формата на обезщетения.

Ще обсъдим с сектора обстойно и нашироко всички вероятни разновидности за излизане от рецесията, увери зам.-министърът.
 Протестиращи земеделци изсипаха ремарке със слънчоглед на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт
Протестиращи земеделци изсипаха ремарке със слънчоглед на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам "

Те упорстват да бъде предпазено родното произвеждане и продукцията да бъде осъществена

По негови думи отсега нататък би трябвало да се ограничи вносът на слънчоглед в България, защото с него бил най-сериозният проблем - по складовете има към 1,300 млн. тона. " Това е количество, което ще бъде модифицирано в страната ни до месец юли. Натискът понижава ", акцентира Джиков.

Относно той разгласи, че през Министерския съвет ще се подхващат дейности за приемане на закон за търговията с храни в Народното събрание, през който, сходно на Франция и Германия, посредством лостови механизми ще може да се ограничи надценката при храните. Той бе безапелационен, че казусът с надценките рефлектира извънредно отрицателно върху потребителите.

Относно, които настояват, че в четвъртък се е състояла среща, на която представители на седем браншови организации не са били позволени, Джиков посочи, че сигнал за проблем с овошките е бил подаден в Министерството на земеделието единствено от една браншова организация.
 Струпаното украинско жито в Източна Европа провокира неодобрение у локалните фермери
Струпаното украинско жито в Източна Европа провокира неодобрение у локалните фермери

Те са очаквали покачване на цените поради войната

Той изрично отхвърли да е бил отказван достъп на някого.

" Има единствено едно писмо с искане за среща, входирано от Българската камара на производителите на плодове и зеленчуци. Ситуацията се разиска и се изясни, че няма да оставим никого да бедства ", увери зам.-министърът.

Той акцентира, че всички аграрни производители, които са получили измръзване на насажденията и няма да съумеят да приберат продукцията си, ще бъдат обезщетени.
 Европейска комисия удостовери, че вносът от Украйна ощетява българските пазари
Европейска комисия удостовери, че вносът от Украйна ощетява българските пазари

Европейската комисия показа през днешния ден отчет за вносът на артикули от Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР