На КГПП Малко Търново“ отново върнаха таксата за дезинфекция за

...
На КГПП Малко Търново“ отново върнаха таксата за дезинфекция за
Коментари Харесай

Сигнал до Флагман.бг: Внимание! На КГПП „Малко Търново“ върнаха златния гьол

На КГПП „ Малко Търново “ още веднъж върнаха таксата за стерилизация за влизащите в България коли. Това сигнализира наш четец в рубриката ни „ Вашият сигнал до ФЛАГМАН.БГ “. 
Това се случва по-късно повече от година, когато тази процедура бе прекъсната. 

„ Дейността булвално се състои в прекосяване през мочур, нито те пръскат, нито нищо. Таксата е 4 лева + 3 лева банкова такса. Какво постанова въвеждането на тази активност, за какво не се прави качествено и за какво всеки е задължен да заплаща 3 лева такса, където тъкмо отиват парите от тези суми “, написа още нашият четец в сигнала. 

Повече от 10 години т. нар " златен мочур " на граничните пунктове с Турция генерира кавги. Той беше причина за отстраняването на един от шефовете на Агенцията по храните още през 2013 г, и получи прозвището Златен поради сериозните облаги, които частната компания генерира от събирането на такса-дезинфекция на колите, преминаващи през границата.  

През март 2023 година със заповед на министъра на земеделието дезинфекционните мероприятия, осъществявани на граничните пунктове сред Република България и Република Турция (Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново) бяха прекратени. Тогава епизоотичната конюнктура в Турция се дефинира като " доста усъвършенствана " и бе понижена заплахата от внасяне на екзотични и изключително рискови заболявания от Турция в България и Европейски Съюз. Здравните управляващи у нас показаха още, че са в подготвеност да възобновят дезинфекцията, в случай че това се наложи. 

Флагман.бг ще се обърне към съответните институции, с цел да разбере каква е повода за връщането на такса стерилизация. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР