На извънредно заседание парламентът на Украйна прие закон за химическата

...
На извънредно заседание парламентът на Украйна прие закон за химическата
Коментари Харесай

Закон за химическа кастрация на педофили приеха в Украйна

На изключително съвещание Народното събрание на Украйна одобри закон за химическата кастрация на педофилите и основаване на обществен указател, който ще съдържа данни за лицата, направили полови закононарушения по отношение на малолетни, съобщи, РИА Новости.
Решението е признато с гласовете на 247 депутати при нужни 226 гласа. Законът би трябвало да бъде подписан от президента на Украйна и ще влезе в действие един ден след неговото издание.
В обяснителните бележки към документа се отбелязва, че през последните няколко месеца в Украйна са били изнасилени две деца, а единият от причинителите е бил осъждан три пъти за сходни закононарушения.
Украинското законодателство не планува пожизнен затвор или отнемане от независимост за полови закононарушения по отношение на малолетни.
Новият закон планува химическа кастрация за педофили и насилници, каквато се ползва в доста европейски страни и в някои американски щати, както и обществен указател на причинителите.
Съгласно документа, насилствена химическа кастрация няма да се ползва по отношение на лица, направили закононарушение преди 18-годишна възраст и по отношение на такива над 65 години.
Законът планува увеличение на наказателната отговорност за обезчестяване на малолетни.
„ Изнасилване, осъществено от група хора или обезчестяване на малолетна или малолетен, се санкционира с отнемане от независимост от 7 до 15 години.
Изнасилване, довело до тежки последствия, както изнасилването на малолетни лица се санкционира с отнемане от независимост за период от 10 до 15 години ”, гласи законът. Предишният оптимален размер на наказването беше 12 години отнемане от независимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР