На извънредно заседание на здравната комисия бе обсъдено и одобрено

...
На извънредно заседание на здравната комисия бе обсъдено и одобрено
Коментари Харесай

ПП предлага депутатите да влизат със зелен сертификат, но сами да си плащат теста

На изключително съвещание на здравната комисия бе разисквано и утвърдено предлагането на " Продължаваме промяната " за въвеждането на зеления документ и за депутатите. Вносител на предлагането е ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров и група депутати.

Преди това стана ясно, че доктор Александър Симидчиев от Демократична България отдръпна тяхното проекторешение.

Управляващата партия предлага депутатите да влизат в постройките на Народното събрание с документ за ваксина или преболедуване, както и с тест за ковид. Разходите за това обаче ще си поемат самите народни представители.

Служителите на Народното събрание и сътрудниците пък ще влизат по същия ред, само че техните проби, в случай че не са имунизирани, ще се поемат от бюджета на Народното събрание.

Спор сред депутатите провокира текстът, съгласно който при формиране на опашка при влизането в Народното събрание, депутатите би трябвало да се пропущат с преимущество.

Срещу това възразиха от ГЕРБ. " Каквото е за всички българи, това да бъде и за народните представители ", разяснява проф. Асен Балтов за Dir.bg

Депутатите от Движение за права и свободи също имат проблем с този текст и ще разискват въпроса на съвещание на парламентарната група, разяснява доктор Хасан Адемов.

Решението на здравната комисия се чака да бъде импортирано за гласоподаване в пленарната зала на утрешното съвещание на Народното събрание.

Елена Гунчева от " Възраждане ", която също е член на комисията, пък изрази негодуванието си в обществената мрежа, че не е била известена за изключителното й съвещание.



" Умишлено не бях известена за изключителното съвещание на Постоянна комисия по опазване на здравето през днешния ден, на която се е разгледало предлагането депутатите да влизат със зелен документ в Народното събрание. Редовното съвещание е планувано за на следващия ден от 15.00 часа, като по никакъв метод не съм известена за смяната на датата и часа.

Наглост и безсрамие, както и цялостно неуважение на законите от страна на ръководителя на комисията, който към този момент неведнъж се изрече в поддръжка на ограниченията и против Възраждане! ", написа в обществената мрежа Гунчева.

Оказа се, че и други народни представители са отсъствали поради проблем с известяването, потвърдиха от Движение за права и свободи.

Условията за влизане в Народното събрание трябваше да минат и през правната комисия, само че след разногласия сред депутатите не се стигна до вкарването на тази точка в дневния ред.

Според разпореждането на ръководителя на Народно събрание Николай Минчев новите условия за влизане в постройките на Народното събрание би трябвало да влязат в действие от 24 януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР