На извънредна среща в Ню Йорк външните министри на страните

...
На извънредна среща в Ню Йорк външните министри на страните
Коментари Харесай

С референдумите Путин си изпроси нови санкции от Евросъюза

На изключителна среща в Ню Йорк външните министри на страните от Европейския съюз се споразумяха за нов пакет наказания против Русия и доставянето на още оръжия за Киев. Окончателно решение за това ще бъде взето на публична сесия, посочи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, представен от БНР.

 

" Чрез опасността от потребление на нуклеарни оръжия съветският президент Путин се пробва да сплаши Украйна и всички страни, които поддържат Украйна ", съобщи Жозеп Борел и назова " неприемлива " опасността, че Русия ще употребява всички оръжейни източници, с които разполага. Борел сподели още:
 
" Целият свят страда. Украйна е бомбардирана от ракети, а останалият свят е бомбардиран от високи цени на електрическата енергия, горивата и храните. Това основава инфлация, която кара централната банка да реагира с повишение на лихвите, което основава финансови проблеми, което води до невисок напредък, което основава безработица. И това е циничен кръг. Целият свят заплаща следствията от тази война. "

 

Обявената от президента Путин частична готовност отразява усложненията на Кремъл на бойното поле, се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Президентът Путин не работи от позицията на силата. Това по-скоро е следващият симптом за неговия неуспех, акцентира Блинкън.

 

По-рано американският президент Джо Байдън съобщи, че войната в Украйна е на един-единствен човек - Владимир Путин. В изявление на Общото заседание на Организация на обединените нации Байдън акцентира, че никой не е заплашвал Русия и Москва едностранно е почнала спора в нарушаване на всички интернационалните конвенции.
 
Англия ще продължи да доставя военна помощ на Украйна до успеха ѝ против Русия. Британският министър председател Лиз Тръс Тръс съобщи, че съветският президент Владимир Путин се " пробва да оправдае пагубния си неуспех " в Украйна.

 

" Канада осъжда безотговорната ескалация на войната от Путин, неговата частична военна готовност, нуклеарните закани, както и прибързаните референдуми на Русия в опит да анексира елементи от Украйна са неприемливи. Поведението на Путин единствено демонстрира, че неговата инвазия ще се провали ", съобщи канадският министър председател Джъстин Трюдо пред публицисти в Ню Йорк.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР