На истината отговарят и твърденията за договора на Лена Бориславова,

...
На истината отговарят и твърденията за договора на Лена Бориславова,
Коментари Харесай

Пулев потвърди информацията на ГЕРБ за готвен и прекратен от ББР заем за 1 млрд. лв.

На истината дават отговор и изказванията за контракта на Лена Бориславова, потвърдиха от министерството
Във връзка с изнесената обществено информация, основана на парламентарни отговори на министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев, по отношение на подготвян и преустановен от Управителния съвет облигационен заем от Българската банка за развиване (ББР) в размер на 1 милиарда лева, Министерството на нововъведенията и растежа осведоми следното:

Изнесената обществено информация за подготвяната през 2021 година облигационна емисия на ББР в размер на 1 милиарда лева дава отговор на истината. На истината дават отговор и изказванията за погашение на адвокатски и консултантски възнаграждения по договорката в размер на близо 1 млн. лева, въпреки че облигационната емисия не е осъществена.

Решението на Управителния съвет за прекратяването на емисията е взето на 15.11.2022 година

То е импортирано за утвърждение от УС към новоназначения Надзорен съвет на банката на 23 ноември 2022 година, само че тогава Надзорният съвет отхвърля да утвърди решението на Управителния съвет, тъй като прекратяването на емисията би легитимирало направените разноски, без да са ясни аргументите, заради които облигацията не е осъществена и прекъсната.

Припомняме, че новият състав на Надзорния съвет бе назначен от министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев на 7 ноември 2022 година и точно този състав на Надзорния съвет отхвърли да валидира направените по облигацията разноски.

Така Надзорният съвет, по напътствие на министъра на нововъведенията и растежа, на процедура е отказал да удостовери решението на Управителния съвет за преустановяване на облигационната емисия и е изискал от Управителния съвет да му бъде показана цялата информация, преписка и кореспонденция по облигационната емисия.

Срокът за даването на информацията от Управителния на Надзорния съвет изтича през днешния ден, 28 ноември.

По напътствие на едноличния притежател на капитала новоназначеният Надзорен съвет следва да рапортува на министър цялата информация и преписката в период до на следващия ден, 29 ноември.

На базата на получената информация министърът ще вземе решение и ще го оповести обществено, а дейностите му ще се управляват само от върховенството на закона и отбрана на интереса на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР