На граничен пункт Капитан Андреево униформени намериха над 1,5 милиона

...
На граничен пункт Капитан Андреево униформени намериха над 1,5 милиона
Коментари Харесай

Семейство с 18-месечно бебе е задържано на „Капитан Андреево”

На граничен пункт " Капитан Андреево " униформени откриха над 1,5 милиона евро в лек автомобил с румънска регистрация. Шофьорът е мъж, който е турски жител и е пътувал със брачната половинка си и 18-месечното им дете. Жената е румънска гражданка. Парите са открити под седалките в автомобила, разграничени в 8 обособени плика. Шофьорът е упрекнат и арестуван за 72 часа.

„ Пътувал е от Румъния, през България за Турция”, съобщи Мария Кирилова, заместник-районен прокурор на Хасково. Мъжът е арестуван на 23 март.

„ По закон се планува наказване отнемане от независимост или лишаване на една пета от цената на недекларираната валута. Предмета на закононарушението в тази ситуация е валутата и не предстои на отменане, откакто излезе решението на Съда на Европейски Съюз през 2018 година, където беше казано, че е прекалено тежко отменането на валутата”, добави още Кирилова.

„ Изглеждали са като общоприетоо семейство. Но по метода „ разбор на риска” сътрудниците са селектирали автомобила за щателна инспекция и са открили съществуването на тази голяма сума”, съобщи Георги Господинов, шеф на митнически пункт „ Капитан Андреево”.

При разпит фамилията споделило, че са придобили сумата от продажба на рейсове в Румъния и имали предпочитание да си закупят парцел в Турция.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР