На големите международни летища в ЮАР има стълпотворение от туристи,

...
На големите международни летища в ЮАР има стълпотворение от туристи,
Коментари Харесай

Чуждестранни туристи наводниха летищата в ЮАР в опит спешно да напуснат страната


На огромните интернационалните летища в ЮАР има стълпотворение от туристи, които се пробват незабавно да изоставен страната.

Многобройната и непредвидена анулация на полетите на редица самолетни компании сътвориха обилни усложнения, показа чиновник на летището в Йоханесбург. По обяд един от най-големите превозвачи с полети до ЮАР Qatar Airways прекрати всички полети. В резултат на това решение хиляди туристи и почиващи се оказаха в мъчно състояние, тъй като полетите им са анулирани.

В ЮАР се популяризира новият вариант на ковид омикрон. Той към този момент беше регистриран при лица, които през последните 24 часа се върнаха от страни от Южна Африка във Англия и Германия.

От пристигналите през вчерашния ден два полета в Нидерландия с 600 пасажери, при 61 беше открит ковид. Местният новинарски портал News 24 разказа обстановката на летищата в Южна Африка като „ същински безпорядък “.

Англия разгласи първа, че прекратява полетите от ЮАР. Днес към този момент 20 страни, сред които Сейшелите и Мавриций, вкараха възбрана за полети от ЮАР. Опитващите се да си тръгнат от там туристи употребяват първо полети на африкански самолетни компании, които да ги закарат до столиците на други страни от континента. Много летят до Адис Абеба, Кайро и Дакар.

В същото време упълномощените в ЮАР посолства и интернационалните организации към този момент не предлагат на своите сънародници и чиновници да изоставен територията на страната. „ Ситуацията с варианта омикрон към момента е доста неопределена “, съобщи чиновник на най-голямата в ЮАР застрахователна компания в региона на медицината „ Дискавъри “. Провеждат се проучвания, вариантът има нараснала интензивност, само че още не е известно дали той е по-опасен от варианта делта. Според информацията, наличните ваксини против COVID-19 дават отбрана и против новия коронавирусен вариант.

Към днешна дата в Южна Африка са регистрирани към 150 инфектирани с варианта oмикрон. Страната отбелязва внезапно нарастване на броя на случаите на COVID-19. Министерството на здравеопазването на Южна Африка към този момент предизвести, че страната навлиза в четвъртата вълна на пандемията
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР