На годишното изложение CES 2024, Lenovo представи редица нови продукти,

...
На годишното изложение CES 2024, Lenovo представи редица нови продукти,
Коментари Харесай

Lenovo представи актуализирани версии на лаптопите ThinkBook и Legion с най-новите процесори на Intel

На годишното ревю CES 2024, Lenovo показа редица нови артикули, в това число обновени версии на преносимите компютри ThinkBook и Legion. Подобно на другите нови артикули на компанията, тези модели ще бъдат налични по-късно през тази година.

Един от новите артикули е преносимият компютър ThinkBook 16p Gen 5, който е предопределен за основателите на наличие и напредналите консуматори. Устройството ще се предлага в разнообразни конфигурации с 14-то потомство процесори Intel Core i9 и видеокарта NVIDIA GeForce RTX 4060, която се оферираше и в миналогодишната версия на устройството. Лаптопът е екипиран с IPS екран с резолюция 3,2K, 165Hz и оптималната бляскавост 430 нита. Новият преносим компютър поддържа инсталирането на до 64 GB LPDDR5X оперативна памет, като има и два слота за SSD дискове M.2 2280 с потенциал до 4 TB.

Една от забележителните характерности на ThinkBook 16p Gen 5 е съществуването на системата Magic Bay, която съставлява композиция от магнити и щифтове на гърба на горния похлупак. Тази система разрешава потреблението на спомагателни аксесоари с преносимия компютър, като да вземем за пример Magic Bay Studio, което се състои от 4K уеб-камера и спомагателни високоговорители. По време на демонстрацията Laneovo сподели и външен екран и помощник с изкуствен интелект за системата Magic Bay, само че за момента той може единствено да намигва понякога, с цел да усъвършенства настроението на потребителя.

Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 ще бъде пуснат в продажба по-късно през това тримесечие на цени, започващи от 1599 $. Допълнителният аксесоар Magic Bay Studio ще коства 200 $.

Lenovo показа и обновения ThinkBook 13x Gen 4 (по-горе) – ултралек 13-инчов преносим компютър. Корпусът му е направен от магнезиева сплав, с помощта на което устройството тежи единствено към 1 кг. Лаптопът ще се предлага с процесори Intel Meteor Lake, графична система Intel Arc и до 32 GB оперативна памет. Източникът на сила е 74Wh батерия. ThinkBook 13x Gen 4 ще бъде пуснат в продажба през това тримесечие, като цените му ще стартират от 1399 $.

Lenovo показа и новите модели за геймърската линия Legion, които ще се оферират в бял цвят в допълнение към общоприетия дизайн. Що се отнася до хардуерните ъпгрейди, 16-инчовите Legion 7i и Legion 5i ще се оферират във версии с процесори на Intel, в това число Core i9-14900HX, до момента в който Legion Slim 5 ще се предлага с процесори от серията AMD Ryzen 8040. И трите преносимия компютър ще се оферират с видеокарти NVIDIA GeForce RTX 4070, 32 GB оперативна памет и 1 TB място за предпазване. Една забележителна разлика е, че Legion 7i поддържа Wi-Fi 7 и има RGB подсветка на всеки клавиш, до момента в който Legion 5i и Legion Slim 5 поддържат Wi-Fi 6E и имат четиризонова RGB подсветка.

Legion 7i би трябвало да бъде пуснат в продажба през март с цени, започващи от 2099 $, до момента в който Legion 5i и Legion Slim 5 ще бъдат налични през април и ще бъдат на цени надлежно от 1399 и 1499 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР