На ГКПП -Капитан Андреево задържаха турски гражданин за това, че

...
На ГКПП -Капитан Андреево задържаха турски гражданин за това, че
Коментари Харесай

Задържаха турски тираджия с хероин за близо милион

На Граничен контролно-пропусквателен пункт -Капитан Андреево задържаха турски жител за това, че е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество - хероин , с общо бруто тегло 10.930 кг, на обща стойност 983 700 лева ., оповестяват от Окръжна прокуратура - Хасково.

Предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

По делото е открито, че водачът с ръководената от него товарна комбинация (влекач и полуремарке), дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево на 29.05.2021 година Той пътувал от Турция през България за Финландия. При осъществена щателна митническа инспекция е открито, че обвиненият пренасял пратка, съдържаща високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в 20 пакета, които били укрити в кабината на влекача .

Образувано е досъдебно произвеждане под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково. Турският жител е бил арестуван от чиновниците на митницата за период от 24 часа. По делото се правят следствени дейности.

На 30.05.2021 година, обвиненият турски водач е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение задържане под стража.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР