На Германия у нас се гледа като на основен външнополитически

...
На Германия у нас се гледа като на основен външнополитически
Коментари Харесай

Българите все така масово имат високо доверие на Германия

На Германия у нас се гледа като на главен външнополитически образец. Доверието към нея е високо. Критичната позиция на немското държавно управление във връзка с договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз също среща поддръжка у множеството българи.
Това са част от изводите от ново социологическо изследване на "Галъп интернешънъл " в навечерието на парламентарните избори в Германия.

"Галъп интернешънъл " постоянно ревизира най-общите благосклонности, страхове и съмнения към някои основни за България геополитически фактори.

През септември доверието в Германия у нас уверено надвишава недоверието. 53% дават отговор с "да " на въпроса "Имате ли доверие в Германия? ", а 34% споделят "не ". Такива са и нормалните в годините равнища.

Съществен въпрос в немските избори стават връзките с Турция. Българското публично мнение демонстрира предстояща принуда към договаряния с Турция.

Отношението у нас към Германия се колебае в стойности, които постоянно надвишават даже и доверието в Русия. В България, по традиция, отношението към Русия пък остава по-благосклонно спрямо отношението към Съединени американски щати. Във връзка с това, предстоящо, по-сдържано остава и отношението към НАТО.

НАТО и Европейският съюз демонстрират признаци на възобновяване на поразклатеното доверие измежду българите и в последните месеци доверието в Европейски Съюз се връща на равнища от към 60%, откакто в миналите, спешни за съюза, месеци и години се колебаеше на равнища от 50%. Заедно с това и имиджът на НАТО укрепва със стабилизиране на доверието към 35%.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР